pungi.jpgbig

Adezivi pentru inchiderea pungilor de faina, malai, zahar

Adezivi pentru inchiderea pungilor de faina, malai, zahar si alte produse alimentare.

Nts Commerce va pune la dispozitie adezivii pentru inchiderea pungilor de faina, malai, zahar si alte produse alimentare, pe linii automate de ambalare dar si adezivii pe baza de emulsie utilizati in general la inchiderea pungilor manual (pentru produsele de serie mica)

Termocleiurile pe care vi le oferim sunt de un randament ridicat si au fost dezvoltate impreuna cu producatorii de echipamente de ambalat produse alimentare. Ultimele generatii de termocleiuri sunt caracterizate de :

  1. REDUCEREA CONSUMURILOR:

– până la 30% mai puţin, faţă de adezivii tradiţionali, menţinând acelaşi grad de adeziune.

  1. STABILITATE TERMICĂ EXCEPŢIONALĂ:

– nu formează oxidări sau încrustări pe pereţii topitoarelor, nu obturează duzele şi nu formează depuneri în tuburi

  1. REZISTENŢĂ OPTIMĂ LA DIFERENŢELE DE TEMPERATURĂ:

– lipirile rezistă atât la temperaturi înalte, cât şi joase.

  1. ADEZIUNE PUTERNICĂ:

– pe toate suporturile, inclusiv cele foarte compacte şi puţin poroase.

  1. ABSENŢA SUBSTANŢELOR VOLATILE:

– nu emană fumuri sau mirosuri neplăcute

  1. ABSENŢA FIRELOR:

nu formează fire nici dacă se aplică la temperatură joasă.

  1. VERSATILITATE ÎN APLICARE:

– menţin performanţe adezive optime chiar dacă sunt aplicaţi la temperaturi joase, până la130 °C.

 

Adezivii  din acesta clasa sunt produşi cu materii prime deosebite care conferă adezivului o excepţională stabilitate termică. De fapt, numai după 14 zile de expunere la temperatura de 160°C începe o oxidare semnificativă.

Această rezistenţă termică excepţională se materializează în:

–  absenţa oxidărilor pe pereţii topitoarelor;

–  absenţa încrustărilor care provoacă obturarea duzelor şi absenţa depunerilor în tuburi,

–  reducerea întreruperilor producţiei şi posibilitatea de a beneficia la maxim de potenţialul instalaţiilor.

 

Cu adezivii din acesta clasa, aplicaţi atât la temperatura de utilizare normală, 150-170°C.

cât şi la temperaturi net mai joase, până a 130°C., se obţin valori de putere adezivă excepţional de ridicate.

 

De aceea, utilizând adezivii de ultima generatie, vor deveni insignifiante problemele legate de:

coborârea temperaturii după umplerea cu vârf a granulelor în topitoare,

defectarea termostatelor,

–  temperaturile joase ale mediului de lucru, etc.

 

Puterea adezivă se menţine la niveluri foarte înalte, peste dublul celor obţinute cu hot melt tradiţionali, chiar dacă închiderea pieselor ce trebuie lipite are loc după o perioadă mai lungă, peste 6-8 secunde. Acest lucru permite obţinerea unor lipiri optime, inclusiv:

în faza de punere în funcţiune a instalaţiilor, când diverşii parametri ai maşinii nu sunt centraţi perfect,

când instalaţiile trebuie să funcţioneze la viteză redusă.

 

Acesti Adezivi se prezintă sub formă de pastile albe care se topesc rapid în topitoare. Răspund atât cerinţelor D.L. din 20-3-1973, privind producţia de ambalaje menite să conţină substanţe alimentare sau substanţe de uz personal, cât şi normativei FDA 21CFR 175.105.

Alegerea adezivilor pentru productia de pungute de ambalat  ( faina, zahar, biscuiti, produse farmaceutice ).

 

Pungutele pot fi – simple sau cu fereastra.

 

Productia de pungute simple:

  • Alegerea adezivului pentru lipire laterala
  • Alegerea adezivului pentru lipirea bazei pungii

 

Productia de pungute cu fereastra:

  • Alegerea adezivului pentru lipire laterala
  • Alegerea adezivului pentru lipirea bazei pungii
  • Alegera adezivului pentru aplicarea ferestrei pe punga

 

Selectarea adezivului se face functie de:

 

  • Materialul din care este confectionata punga
  • Metoda de aplicare
  • Viteza cu care lucreaza echipamentul de productie al pungilor

 

  • Materialul din care este confectionata punga

1.Pungi din hartii normale

  • Hartie Kraft normala
  • Hartie kraft cretata si groasa

 

2.Pungi cu ferestre in film

  • Film OPP
  • Hartii plastifiate cu acetate

 

3.Pungi din hartii laminate

  • Hartie/aluminiu pentru produsele fierbinti
  • Laminare cu OPP sau PE

 

 

  • Metoda de aplicare

v        Adeziv pentru lipirea bazei pungii (fund de punga) – aplicarea adezivului se face cu role si este in general un adeziv cu o vascozitate ridicata

v        Adezivul emulsie (cold glue) pentru lipire longitudinala poate fi aplicat cu:

  • Discul – pentru adezivii de vascozitate mica, in cazul masinilor cu viteze mici
  • Prin diuze mari sub actiunea gravitatii – vascozitate medie a adezivului
  • Prin diuze, la presiune ( diuze mici) : se utilizeaza adezivii de vascozitate mica si foarte mica functie de diametrul diuzelor, masina si sistemul de pompare.
  • Sistem Pafra  – adezivii de vascozitate medie

v        Adezivul tip termoclei ( hotmelt) lipire longitudinala poate fi aplicat prin diuze, la presiune . Vascozitatea adezivului depinde de dimensiunea diuzelor, masina, sistemul de pompare

 

Recenzii (0)

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care scrie un comentariu “Adezivi pentru inchiderea pungilor de faina, malai, zahar”